Automatika miegamajame

2022/10/24 0 Komentarai

Šiomis dienomis atrodo viskas turi susietumą su išmaniosiomis technologijomis, stengiamasi viską automatizuoti. Ne išimtis ir miegamasis, kur atsiranda vis daugiau sprendimų, kurie kuriami siekiant palengvinti mūsų gyvenimus.


Automatizuotos grotelės

Vienas iš sprendimų norint į miegamąjį atnešti daugiau automatikos yra motorinės grotelės. Jos yra dedamos po čiužiniu siekiant suteikti daugiau atramos, komforto miegančiajam. Su motorizuotomis grotelėmis galima valdyti ir čiužinio padėtį - naudojantis distanciniu pulteliu lengvai galima vienguliui čiužiniui pakeisti aukštį, galvos, kojų padėtį.


Protingi čiužiniai

Neseniai atsiradę, protingi čiužiniai jau pradeda dominti įvairius žmones, norinčius geriau pritaikyti čiužinius prie savo poreikių. Valdomi čiužiniai gali kiekvieną dieną leisti jums pakeisti jų kietumą. Tai ypač yra patogu, jei miegate ant dvigulio čiužinio, tuomet nereikia pirkti dviejų atskirų - tiesiog kiekviena pusė gali pasirinkti jiems tinkantį kietumą.

Kitas protingų čiužinių tipas gali sekti kaip Jūs miegate. Čiužinys turi įdiegtus sensorius, kurie matuoja daugiau nei 15 veiksnių, kurie daro įtaką Jūsų miegui. Veiksniai varijuoja nuo miego įpročių (kaip dažnai naktį vartotės) iki tokių dalykų kaip miegamojo aplinka, siekiant surasti tai, kas labiausiai veikia Jūsų miegą. Išanalizavus visus veiksnius yra pateikiami rezultatai, kurie rodo, ką reiktų kambaryje ar įpročiuose pakeisti siekiant geriau išsimiegoti. Toks čiužinys gali ir prisitaikyti prie Jūsų norimos miegojimo temperatūros ir sušilti ar susijungti su termostatu, kad atšaldytų kambarį.

 

Protingas čiužinio užtiesalas

Veikiantis panašiai kaip protingas čiužinys, šis užtiesalas gali padėti geriau suprasti turimus miego įpročius, reguliuoti čiužinio temperatūrą, kad geriau išsimiegotumėte. Jis turi patobulintą miego sekimą, todėl analizuoja netgi miego fazes ir tikrina kaip jums sekasi miegoti, net jei neturite protingojo laikrodžio ar apyrankės. Jis taip pat gali būti sujungtas su protingu žadintuvu, kuris pasekęs miegojimo fazes, žadina būtent tuomet, kai Jūs jau esate arti pabudimo. Toks užtiesalas gali būti sujungtas su išmaniųjų namų sistema ir patikrinti, ar jums nuėjus miegoti visur išjungtos šviesos bei užrakinti kambariai.

 

Protinga pagalvė

Jei yra protingas čiužinys, bus ir protinga pagalvė. Tokia pagalvė veikia panašiai kaip aukščiau aprašyti čiužiniai: gali reguliuoti kietumą, temperatūrą, sekti galvos judesius, kad būtų užtikrinamas pilnavertis miegas.

Taigi technologijos ateina ne tik į darbo, socialinį gyvenimą, bet ir į miegamąjį. Pasirinkti automatiniai sprendimai galės Jums padėti sureguliuoti miego procesus, išsiaiškinti, kaip geriausia miegoti, kad atsibustumėte pailsėję.

Palikite komentarą