Lovos rėmas - iš ko rinktis?

2022/10/24 0 Komentarai

Lova yra kiekvieno miegamojo puošmena ir dėmesio traukos centras. Ji - vienas svarbiausių baldų namuose, nes žmogus didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžia būtent ten. Dėl šios priežasties, svarbu pasirinkti ne tik prie interjero derantį modelį, bet ir patogumą garantuojančią lovą. Nors dažnai skiriamas itin didelis dėmesys čiužinio parinkimui, lovos rėmas yra ne ką mažiau svarbus. Populiariausi vis dar išlieka mediniai ir metaliniai lovos rėmai, tačiau su jais pamažu ima konkuruoti ir plastmasiniai rėmai.

 

Svarstydami, kokį rėmą rinktis, atkreipkite dėmesį į keletą esminių aspektų:  

·        Rėmo tipą;
·        Čiužinio suderinamumą;
·        Darną su kambario dizainu.  

 

Rėmo tipas gali varijuoti nuo itin minimalaus dizaino iki labai prabangių pasirinkimų, pavyzdžiui, lova su baldakimu. Itin dažnas pasirinkimas - medinės lovos. Natūralus medis ar jo imitacija prideda kambariui jaukumo, taip pat medžio paviršiai nereikalauja specialios priežiūros. Be to, medžio rėmai gali būti pritaikomi nestandartinių dydžių lovoms, o tai yra patogu tiems, kas namuose ieško kitokių sprendimų.  

 

Tuo tarpu metalinės lovos irgi turi savų pliusų. Metalas yra tvirtas ir ilgaamžis pagrindas. Jo priežiūra dar 

paprastesnė nei medžio. Lengvai derinami bet kokiame namų interjere metaliniai lovų rėmai gali būti dažomi, todėl prekė tiks net ir modernumo gerbėjams. Pagrindinis kriterijus, dažnai nulemiantis pirkėjų pasirinkimą, yra lovos talpumas. Paprastai medžio rėmai gaminami taip, kad lovoje būtų įmontuota patalynės dėžė. Skirtingai nei medinės lovos, metalo rėmas tokių galimybių, deja, nesuteikia. Tad, jei kambarys nedidelis, geresnis pasirinkimas - lovos rėmas su patalynės dėže.  

 

Beveik visada perkant lovos rėmus yra siūlomi ir su jais suderinami lateksiniai, ortopediniai ar poroloniniai čiužiniai. Visgi, jei čiužinį jau turite ir dar nesiruošiate jo keisti, lovos rėmus rinkitės atidžiai. Dažniausiai ši užduotis nesudėtinga ir problemų nekyla, nebent čiužinys yra netradicinių išmatavimų. Tokiu atveju geriausia pasitarti su pardavėjais-konsultantais, kurie ne tik galės patarti, koks lovos rėmas jums geriausiai tinka, bet ir plačiau atsakys į rūpimus klausimus. Gali būti, kad tai, ką turite, neatitinka jūsų kūno poreikių.  

 

Lova - tarsi maža jūsų miego šventovė, todėl norisi, kad joje jaustumėtės patogiai. Rekomenduojame lovos rėmą rinktis, pirmiausia, dėmesį kreipiant į jo ir čiužinio suderinamumą bei individualius kūno poreikius. Tada galite derinti jį prie bendro interjero dizaino, o tai nebus taip sunku, mat dabar plati lovos rėmų  pasiūla tikrai leidžia rasti sprendimą kiekvienam.

Palikite komentarą