Ar populiariausi ir patogiausi viskoelastiniai čiužiniai?

2022/10/25 0 Komentarai

Viskoelastiniai čiužiniai pagaminti taip, kad reaguotų į žmogaus kūno šilumą bei spaudimą ir tuo pačiu idealiai prisitaikytų prie jo formų. Miegant ant viskoelastano sudėties čiužinių, sumažėja spaudimo ir kietumo jausmas. Kad pajustumėte visišką komfortą, šiuos čiužinius dėkite tik ant grotelinio pagrindo lovos. Tuo pačiu sukursite ir geras ventiliacijos sąlygas. Viskoelastanas pasižymi geromis termoizoliacinėmis savybėmis. Žiemą ant tokio čiužinio tikrai jauku ir šilta. O kodėl šios sudėties čiužiniai tokie populiarūs?

 

„Putos su atmintimi"


Tempur prekės ženklas išpopuliarino „Memory foam" arba „putų su atmintimi" čiužinius. Ypatingieji polimerai prisimena žmogaus kūno formas, todėl tokie čiužiniai puikiai išlaiko patogią miegančiojo pozą. Kas įtakoja šią viskoelastinių čiužinių su atmintimi savybę? Mūsų kūnai skleidžia šilumą, dėl kurios įdumbame (ar minkštai įkrentame) į čiužinį. Keičiantis miego pozoms čiužinys atsistato į pradinę formą. Tokios savybės turi ir privalumų ir trūkumų. Viskoelastinių čiužinių sudėtis gali skirtis. Nuo sudėties priklausys ir kaina. Šiandien tokio tipo čiužiniai gaminami ir iš įprastų PUR putų (apatinėje dalyje) su „memory foam" primenančia viršutine dalimi. Vis tik geriau rinktis sertifikuotus, profesionaliai pagamintus čiužinius.

 

 

Kodėl viskoelastiniai čiužiniai verti jūsų dėmesio?


·       Idealiai prisitaiko prie miegančiojo kūno formos ir grotelių rėmo.

·       Įsitempę kūno raumenys visiškai atsipalaiduoja.

·       Idealiai prisitaikantis taškinis čiužinio elastingumas.

·       Gerai prižiūrėtam čiužinyje nesikaupia dulkių erkutės.

·       Ilgaamžiškesnis ir patvaresnis.

 

Dėl ko pirkėjai abejoja?


·       Ar pradinė čiužino forma greitai atsistatys?

·       Ar naudojamos abi čiužinio pusės?

·       Ar čiužinio pasipriešinimo įspūdis trukdo natūraliam miego pozų keitimui?

·       Ar čiužinys pakankamai pralaidus orui?

·       Ar čiužinys tinka vėsias miego sąlygas mėgstantiems žmonėms?


Viskoelatiniai čiužiniai idealiausiai tinka jaukumo ir šilumos pasiilgusiems, nes jie sugeria kūno šilumą. Nerekomenduojame šio tipo čiužinių gausiai prakaituojantiems žmonėms. Kad ir kiek abejonių dėl viskoelastinių čiužinių turėtumėt, visada atsižvelkite į asmeninius, fiziologinius poreikius ir nesunkiai išsirinksite idealiausią variantą.

Palikite komentarą