Jūsų ramaus miego priežastis - tinkamai parinkta lova

2022/10/24 0 Komentarai

Geras poilsis ir ramus miegas vienas svarbiausių veiksnių norint atstatyti savo jėgas ir vėl būti darbingiems. 

Dėl šios priežasties tinkamai pasirinkta miegamojo lova turi daug įtakos ir didžiąją dalimi prisideda prie gero Jūsų dienos ritmo. Vis dėl to prieš perkant lovą, turite apsvarstyti keletą aspektų, kurie Jums leistų išsirinkti geriausią variantą.


Prieš renkantis lovą tiksliai žinokite savo kambario dydį. Nuo to priklausys, kokių parametrų lova atsidurs Jūsų miegamojo erdvėje. Visada turėkite omenyje, kad šioje erdvėje stovės ne tik lova, bet ir kiti miegamojo baldai, kaip naktinis stalelis, spinta, kušetė ir pan. Dėl šios priežasties jei miegamasis skirtas vienam - galbūt dvigulė lova nėra geriausia išeitis. Rekomenduojama nuėjus į baldų pardavimo vietą su savimi turėti tikslius kambario išmatavimus ir planelį, kadangi tada galėsite vaizdiškai matyti, kiek vietos užims Jūsų pasirinktas pirkinys. Lovos dydžio ir kambario santykis svarbus ir dėl to, jog perkrauta erdvė neleis Jums pilnai atsipalaiduoti, o tai itin svarbu.
 

Dar vienas svarbus aspektas - lovos funkcionalumas. Turite nuspręsti ar norite lovos, kuri būtų skirta tik Jūsų poilsiui ar atliktų ir kitas paskirtis, pavyzdžiui, taupytų Jūsų kambario vietą ir turėtų prijungtus naktinius stalelius šonuose ar stalčiukus, kuriuose galėtumėte sukrauti niekur kitur netelpančius daiktus. Gan paklausios yra miegamojo lovos su patalynės dėže. Tai optimalus sprendimas, jei norite, kad kambarys visada atrodytų tvarkingai, o Jūsų patalai būtų paslėpti nuo žmonių akių. Paprastai patalynės dėžes turi tiek dvigulės, tiek ir viengulės lovos. Todėl tikrai galėsite išsirinkti Jums labiausiai patinkančio dizaino, dydžio bei patogumo variantą.


Vis dėl to, jeigu mėgstate žemas lovas, šis daugiafunkcionalumas gali dingti, kadangi tam paprasčiausiai nebus vietos. Sužinoti Jums patogiausią lovos aukštį galite tik išmėginę keletą skirtingo aukštumo lovų. Dėl šios priežasties, prieš perkant visada bent minutėlę skirkite prigulti ant patinkančios lovos. Taip suprasite ar aukščio parametrai Jus tenkina. Atminkite, kad lova - tai baldas, kuris paprastai tarnauja keliasdešimt metų, todėl Jūsų atidumas detalėms renkantis šios kategorijos baldus yra labai svarbus.

 
Galiausiai, turite nuspręsti, kokio tipo lova Jums yra tinkamiausia. Viengulės lovos puikiai tinka mažesniems  miegamiesiems, taip pat, vaikų kambariams. Vis dėl to, jei ieškote miegui skirtos vietos dviems ar mėgstate erdviai miegoti - Jūsų saldžiam miegui tiks dvigulė lova. Miegui skirti baldai varijuoja tiek jau su iškart įmontuotais, tiek ir su įdedamais čiužiniais. Dėl šios priežasties, visada įvertinkite ar čiužinys turi pakankamai spyruoklių ir sukuria gerą atramą Jūsų kūnui, kadangi tai vienas svarbiausių veiksnių, lemiančių Jūsų miego kokybę.

 
Negailėkite laiko geros lovos paieškoms ir investuokite į kokybišką bei ilgai tarnaujantį daiktą, kuris užtikrintų Jūsų fizinį ir psichologinį poilsį. Miegamajame praleidžiame trečdalį savo gyvenimo, todėl tinkamos erdvės ir baldų parinkimas tikrai vertas šiek tiek Jūsų pastangų.

Palikite komentarą