Kartais pigūs čiužiniai nėra geriausias sprendimas. Svarbiausia - higiena

2022/10/25 0 Komentarai

Čiužinių priežiūros rekomendacijos:

 

Antčiužiniai - papildomi čiužinukai tarp paklodės ir pagrindinio čiužinio, apsaugo lovą nuo purvo, prakaito bei dulkių erkučių. Kad ir kokie pigūs čiužiniai bebūtų, apsauginis sluoksnis jiems tiesiog būtinas. Jis užtikrins patogų poilsį, papildomą komfortą ir apsaugos čiužinį, taip prailgindamas pagrindinio čiužinio tarnavimo laiką.

 


Antčiužinių gamintojai rekomenduoja išpurtyti audeklus bent kas dvi savaites, rečiausiai - bent kas du mėnesius.
Juos galima plauti 50 – 90 ºC temperatūroje. Skalbiant antčiužinius aukštoj temperatūroj žūva visos dulkių erkutės. Čiužiniai, ant kurių miega mažamečiai vaikai arba ligoniai, turi būti skalbiami ir valomi itin dažnai ir reguliariai. Svarbiausia, kad tokie čiužiniai būtų gaminami ir parduodami su specialiu, nuimamu užvalkalu. Gamintojo instrukcijose dažnai nurodoma rekomenduojama temperatūra, kokioje derėtų skalbti čiužinių užvalkalus. Dažniausiai skambimo temperatūra svyruoja nuo 60, o alergiškiems žmonėms iki 95 ºC. Tokius audinius galima ir centrifuguoti. Vis tik naminės skalbimo mašinos yra per mažos čiužinių audiniams skalbti, todėl rekomenduojama juos nešti į tam pritaikytą skalbimo saloną. Nerekomenduojama antčiužinių džiovinti mechaninėse džiovyklose. Geriausias sprendimas - ištempti juos ant dviejų kėdžių atlošų ir palaikyti taip apie 12 valandų kambario temperatūroje.

 

Ar sakyti NE dulkių siurbliams?

 

Beveik visi čiužinių tipai turi būti reguliariai plaunami, išpurtomi ir išvėdinami. Higiena ir puikus miegas, užtikrina kokybišką poilsį, tad jausitės pailsėję, žvalūs ir sveiki. Čiužinių gamintojai garantiniame lapelyje nurodo: reguliariai, kas mėnesį, išplauti antčiužinius ir išpurtyti patalus. Taip pat rekomenduojama pakaitomis apversti čiužinį į kitą pusę, kad nusidėvėjimas būtų tolygus. Tai prailgina čiužinio ilgaamžiškumą.

Vis tik rekomenduojama rinktis lengvesnius, brangesnius ir kokybiškesnius čiužinius. Pigūs čiužiniai labai greit susidėvi, greičiau išsipurvina ir labiau traukia dulkes. Profesionalūs, kokybiškų čiužinių gamintojai, draudžia naudoti siurblius naujų čiužinių valymui, nes toks higienos sprendimas gali sugadinti siūles. Vis tik pastebima, jog čiužinių priežiūrai labai dažnai naudojami siurbliai.


Kad miegas būtų saldus

 

Jei norite užkirsti kelią alerginėms ligoms – reguliariai vėdinkite ir valykite čiužinį. Jie žymiai greičiau susidėvės drėgnuose ir menkai vėdinamuose kambariuose, todėl stenkitės tinkamai prižiūrėti miegamąjį, o svarbiausia lovą. Jei neprižiūrėsite savo miegamojo, jau po kelių mėnesio turėsite išmesti savo naująjį čiužinį. Jei kokybiškas miegas jums numeris 1 – investuokite ne tik į laiką, bet ir aukštos kokybės čiužinį bei tinkamą jo priežiūrą.

 

Svarbu atkreipti dėmesį ne tik į čiužinio higienos sąlygas, bet ir lovos grotelių rėmo įtempimą. Gali būti, kad dėl prastos lovos konstrukcijos čiužinys greičiau susidėvės. Jei atstumas tarp lovos lentelių yra didesnis nei 4 cm, čiužinio ilgaamžiškumas sutrumpės. Koks geriausias sprendimas? Rinkdamiesi lovą, iškart įsigykite ir čiužinį, taip sukursite kokybišką ir vieningą miego zoną.

 


Kai kurie čiužinių pardavėjai siūlo palankias sąlygas nemokamai išgabenti senuosius čiužinius.

Palikite komentarą