Kas nutinka su Jūsų čiužiniu per 8 metus?

2022/10/24 0 Komentarai
Renkantis čiužinį reikėtų jį vertinti kaip ilgalaikę investiciją, kuri pagerins Jūsų gyvenimo kokybę ne vienerius metus. Tačiau nepaisant to, praktika rodo, jog optimali čiužinio trukmė - 8 metai. Pateiksime vaizdingų faktų leisiančių suprasti kiek šilto ir šalto per aštuonerius gyvenimo metus mato jūsų čiužinys. 
 
Vienas žmogus per naktį išprakaituoja apie 0,5 litro prakaito. Jei gyvenate dviese, jūsų dvigulis čiužinys per 8 metus sugeria apie 2500 litrų prakaito - maždaug tiek, kiek telpa vandens į 12 vidutinio dydžio vonių.
 
 
Per 8 metus į jūsų dvigulį čiužinį patenka apie 10 kg epidermio (negyvos odos ląstelės) - tai maždaug tiek, kiek sveria vidutinio dydžio šuo. Kalbant apie šunis, jei miegate kartu su savo augintinių, tai į jūsų čiužinį patenka ir augintinio negyvosios odos ląstelės. 
 
 
Per 8 metus dviguliam čiužiniu tenka atlaikyti apie 400 tonų svorį (maždaug 17 pilnai pakrautų sunkvežimių). Čiužinys sudarytas iš elastingų medžiagų (poliuretanai, spyruoklės, sinteponas), kurios per 8 metus praranda savo elastingumą ir nebeatlieka savo pagrindinės funkcijos, palaikyti stuburą teisingoje padėtyje. Tarpslanksteliniai stuburo diskai geriausiai atsinaujina nakties metu, kai stuburas išsitiesęs ir stuburo slanksteliai atitolę vienas nuo kito. Gulint ant išgulėto čiužinio, tarpslanksteliniai diskai negauna tinkamos mitybos, todėl juntami nugaros skausmai, gali iškrypti stuburas.
 
 
 
 
Per 8 metus čiužiniuose, kuriuose yra ertmių (dažniausiai spyruokliniai čiužiniai) gali susikaupti dulkių erkučių. Jos minta negyvosiomis odos ląstelėmis (epidermiu) ir veisiasi ten kur šilta ir drėgna, todėl čiužinys - geriausia vieta. Viename dviguliame čiužinyje gali  būti net keli milijonai dulkių erkučių. Alergija dulkių erkutėms - tai stipri organizmo reakcija į dulkių erkučių išskiriamus baltymus, esančius erkučių išmatose ir liekanose, todėl alergiją jos gali sukelti net ir būdamos negyvos.
 
 
 
Pagrindinė čiužinio funkcija - ramus, kokybiškas miegas ir stuburo palaikymas teisingoje padėtyje. Čiužinį rekomenduojama keisti nauju kas 8 metus. Nes senesnis čiužinys, tiesiog nebegali užtikrinti ramaus ir kokybiško miego, nebepalaiko stuburo teisingoje padėtyje, dėl to gali atsirasti alergija ir kitos sveikatos problemos.

Palikite komentarą