Laikas rinktis miegamojo lovą: kaip nesuklysti?

2022/10/23 0 Komentarai

Šiltasis metų laikas – pats remonto įkarštis: visi nori suspėti iki rudens įsirengti arba susiremontuoti būstus, susitvarkyti gyvenamąją vietą ir rudenį bei žiemą jau džiaugtis tvarkinga, gražia ir patogia namų erdve. Vis sparčiau artėjant rudeniui, remonto darbai dažniausiai jau būna pasiekę baldų paieškos etapą. O ne paslaptis, kad vienas iš svarbiausių baldų namuose – miegamojo lova. Taigi, kokią lovą rinktis, kaip nesuklysti ir vėliau nesigailėti?


Miegamojo lova privalo patenkinti visus Jūsų poreikius

 

Kiekvieno žmogaus miego įpročiai – unikalūs, panašiai kaip ir pirštų antspaudai. Jie gali būti panašūs, tačiau vienodi – niekada. Todėl labai svarbu, kad miegamojo lova, kurioje dažniausiai miega du skirtingus miego įpročius turintys žmonės, vienodai patenkintų juos visus.

 

Svarbiausias rodiklis renkantis miegamojo lovą – jos dydis: šiandien galima rinktis ne tik standartinį – 160x200 cm – dydį, tačiau ir mažesnę – 140x200 cm – arba karališko dydžio – 180x200 cm – miegamojo lovą. Esminiai kriterijai renkantis lovos dydį – miegamojo dydis bei miegančiųjų kūno sudėjimas: lova yra tinkamo dydžio, kai atsigulus ant nugaros ir po galva susidėjus per alkūnes sulenktas rankas, rankos neišsikiša už lovos krašto.

Toliau miego kokybę užtikrina kiti miegamojo lovos elementai – čiužinys, grotelės, patalynės dėžė.

 

Miegamojo lova su patalynės dėže – praktiškas sprendimas

 

Miegamojo lovos su patalynės dėže itin sparčiai populiarėti pradėjo pastaraisiais metais. Pagrindinė priežastis – žmonės keliasi gyventi į vis mažesnius būstus: butus, namus, kotedžus, ir susiduria su daiktų laikymo problema. Patalynės dėžė – tinkama vieta laikyti ne tik patalynę, bet ir kitus daiktus.

Šiandien miegamojo lovos patalynės dėžėje galima sutalpinti net vidutinio dydžio kelioninį lagaminą per jo aukštį. Tačiau renkantis lovą su patalynės dėže, reikia žinoti, kad tokia lova reikalauja tam tikrų grotelių ir čiužinio charakteristikų.

 
Grotelės lovoje su patalynės dėže turi būti itin tvirtos, o tarpai tarp lentelių turi būti apie 3–4 cm, kad būtų užtikrinta tvirta ir gerai kvėpuojanti atrama čiužiniui. Taip pat, būtent dėl geros oro ventiliacijos, rekomenduojama rinktis spyruoklinį čiužinį, nes jis geriausiai kvėpuoja ir ventiliuojasi. Taip bus užtikrinamas aukštesnis miego aplinkos higienos lygis.

 

Taigi, jei Jūsų namuose remontas jau eina į pabaigą ir pradedate galvoti apie baldus, konkrečiai, miegamojo lovą, turite įvertinti savo poreikius bei erdvę namuose daiktams laikyti. Tai leis išsirinkti geriausiai poreikius patenkinančią ir praktiškiausią miegamojo lovą. 

Palikite komentarą