Ortopediniai čiužiniai - prie kūno prisitaikantis pagrindas ir sveikesnis miegas

2022/10/25 0 Komentarai

Ortopediniai čiužiniai, kuriuos rekomenduoja gydytojai, tai itin asmeninis pirkinys. Čiužinio pirkimas šiek tiek primena drabužių paiešką, nes lovos pagrindą reikia pritaikyti pagal savo svorį, ūgį, miego pozas bei kitus fiziologinius ypatumus. Prieš perkant čiužinį būtina išbandyti, pajusti jo patogumą. Vieni žmonės ramiau miega ant kietesnių, o kiti ant minkštesnių pagrindų. Todėl prieš priimdami galutinį sprendimą, atkreipkite dėmesį į čiužinių sudėtį, ar jie pakankamai šilti, ar pralaidūs orui? Apie spyruoklinius, poliuretano ir latekso čiužinius tiek daug rašyta, pats metas išnarplioti ortopedinių čiužinių sudėtį bei esminius šios miego sistemos privalumus.


Kodėl ortopediniai čiužiniai?

Pacientams, kurie kenčia nugaros skausmus bei naktimis sunkiai užmiega, gydytojai rekomenduoja būtent šio tipo miego pagrindą. Jei naktimis dėl nepatogių pozų ar nepatogaus čiužinio aptirpsta kūnas, o rytais pabundate tarsi sulaužyti, įsigykite specializuotą lovos pagrindą, kuris prisitaiko prie jūsų kūno.

 

Čiužinio skaidymas zonomis

Šiuolaikinėje čiužinių pramonėje ortopediniai čiužiniai gaminami pagal žmogaus anatomiją. Atsižvelgiant į mūsų kūno kontūrus, čiužinys suskirstomas į specialias zonas. Tos zonos atitinka tam tikras mūsų kūno dalis. Optimaliausias sprendimas suskaidyti čiužinį į 7-ias zonas, kadangi mūsų sudėjimai skiriasi, o pagrindas ant kurio miegam turi idealiai atitikti kiekvieną išlinkimą.


Ortopedinio čiužinio išskirtinumas

Kaip atskirti funkcionalų ortopedinį čiužinį nuo paprasto? Šiandieninėje miegamojo kambario prekių rinkoje ortopediniai čiužiniai tapo kokybiško ir sveiko miego sinonimu. Vis tik ortopedines funkcijas atlieka ir sveiką miegą garantuoja tik sertifikuoti čiužiniai. Jie brangesni, nei paprasti spyruokliniai čiužinukai ir jiems reikia atidesnės priežiūros. Šio miego pagrindo gamintojai garantuoja pirkėjams kokybę ir ilgaamžiškumą. Prieš priimdami sprendimą patikrinkite, ar čiužinio anatomines zonas smulkiai išpjaustytos, ar pečių sritis pakankamai paminkštinta, o nugaros zona standesnė. Nevadinkite čiužinių ortopediniais, jeigu jie suskaidyti tik į tris anatomines zonas. Trijų zonų neužtenka patogiam ir sveikam miegui.


Naujos technologijos

Šiandien ortopediniai čiužiniai gaminami pagal naujas ir pažangias technologijas. Šios technologijos leidžia parinkti ir apdirbti skirtingo tankio medžiagas. Zona,  į kurią remiamės pečiais, visada minkštesnė už zoną, kuri remia stuburą.


Kartais neužtenka tik ortopedinio čiužinio

Jei ir įsigysite idealiausią, patogiausią ortopedinį čiužinį, jo patvarumas priklausys ir nuo lovos dugno. Geriausias sprendimas, čiužinį dėti ant grotelių pagrindo, o ne vientisos plokštės. Taip čiužinys geriau vėdinamas ir atsiskleidžia jo geriausios ergonominės savybės. Jei lovos pagrindas pakankamai tvirtas, bendras čiužinio patogumas gali padidėti net iki 30 proc. Taigi, viskas priklauso nuo vieningos lovos sistemos. Jeigu įsigijote išpjaustytą čiužinį, tarpai tarp lovos grotelių neturėtų būti didesni nei 3,5-4 cm.

 

Tinkamas ortopedinis čiužinys ir tinkamos lovos grotelės sumažina stuburo, pečių skausmus bei pastovų galūnių tirpimą. Miegodami ant tokio čiužinio pabusite žvalesni ir kupini energijos.

Palikite komentarą