Pagalvių priežiūra

2022/10/24 0 Komentarai

Pagalves prižiūrėti ir valyti yra svarbu - juk ant jų dedate savo galvą. Netinkamai pasirūpinus pagalvės higiena,

ant veido gali atsirasti alergija, įvairūs bėrimai. Todėl būtina žinoti, kaip kiekvienas turėtų užtikrinti pagalvių švarą.


Ant pagalvių paprastai būna etiketės, kurios nurodo, kaip reiktų jomis pasirūpinti. Nupirkę pagalvę, atidžiai perskaitykite, kas yra parašyta. Jei etiketę nukirpote, galite stengtis surasti parduotuvėse panašaus tipo pagalvę ar skaityti tolesnius patarimus.


Dažniausias dalykas, kas pamirštama - ne visos pagalvės gali būti skalbiamos mašinoje. Tai kaip tik gali jas išsukti ir sugadinti jų turimą audinį. Taip pat, jeigu sulenkus pagalvę, ji neatsitiesia, galite ją išmesti - ji tikriausiai neatlaikys skalbimo. Pagalvės turėtų būti plaunamos kelis kartus į metus, o apvalkalai - kas mėnesį.


Vienos iš galimų skalbti pagalvių yra pūkinės ir plunksninės. Rekomenduojama pūkines ar plunksnines pagalves skalbti po dvi iš karto. Šios pagalvės turi būti skalbiamos švelniu režimu, vanduo turi būti žemos temperatūros. Pagalves patartina dar kartą išskalbti be skalbiklio - taip bus galima užtikrinti, kad tikrai neliko muilo. Išskalbus jas galima įdėti ir į džiovyklę (taip pat turi būti žema temperatūra).


Poliuretaninės pagalvės negali būti skalbiamos, tačiau galima nuvilkti ir skalbti jų apvalkalą. Norėdami pašalinti dulkes iš poliuretaninės pagalvės, ją reiktų nusiurbliuoti iš abiejų pusių. Arba galite ją įdėti į džiovyklę dvidešimčiai minučių (žemoje temperatūroje). Pagalvė turi būti visuomet sausa, nes kitaip ant jos paviršiaus gali susiformuoti pelėsis. Jeigu leidžiama poliuretaninę pagalvę plauti rankomis, tai reikia daryti atsargiai, nes sušlapęs poliuretanas greitai plyšta.


Skalbiant viskoelastines pagalves, taip pat pirmiausia reikia nuimti apvalkalą. Šių pagalvių irgi negalima skalbti mašinoje, tačiau galima rankomis. Pripylus į kibirą ar kriauklę vandens, tiek, kad pagalvė būtų apsemta, reikia įdėti šaukštelį skalbimo priemonės. Išmirkusi pagalvė turėtų būti švelniai trinama, kad įsigertų skalbimo priemonė. Skalavimas itin svarbus, nes išdžiūvusioje pagalvėje negali likti jokios skalbimo priemonės. Galiausiai pagalvę išdžiovinkite ir kelis kartus patikrinkite, ar nebeliko drėgnų vietų, kad nesusidarytų pelėsis.
 

Pagalvės turėtų būti skalbiamos bent du kartus metuose siekiant užtikrinti jų švarą. Jų apvalkalai turėtų būti skalbiami ar keičiami kas mėnesį. Jei pagalvės negalima plauti, nepamirškite jos nusiurbliuoti, kad neimtų kauptis dulkių erkutės.

Palikite komentarą