Praktiški patarimai: naujas čiužinys - naujas priežiūros scenarijus

2022/10/25 0 Komentarai

Reguliarus čiužinio vartymas

Norėdami užtikrinti čiužinio ilgaamžiškumą bei puikią formą, kas tris mėnesius sukeiskite galvūgalį su kojūgaliu bei apverkite čiužinį kita puse.

 

Dvipusis čiužinys

Ar verta susivilioti dvipusiais čiužiniais? Čiužinys, kurio viena pusė minkštesnė ir švelnesnė, o kita kietesnė - beveik idealus sprendimas. Kasdien jūs galite miegoti vis ant kitos pusės, bet mūsų kūnai sunkiai prisitaiko prie tokių pasikeitimų. Jei per dažnai keisite puses, bus tik sunkiau prisitaikyti prie naujo kietumo ar minkštumo, o tai pakenks ir jūsų miego kokybei. Taigi dvipusiai čiužiniai nėra pats geriausias pirkinys. Nei per dažnas, nei per retas čiužinio pusių keitimas nėra naudingas, visada reikia surasti aukso vidurį.

 

Antčiužinių nauda

Ar įmanoma prailginti seno čiužinio ilgaamžiškumą? Šiandien gaminami antčiužiniai dar neišsprendžia išsigulėjimo ir duobėtumo problemos, jie naudingi, kai miegate ant sofos arba ant per kieto čiužinio.

 

Čiužinių tankis ir ilgaamžiškumas

Kas užtikrina čiužinio ilgaamžiškumą? Rinkdamiesi naują pagrindą lovai, atkreipkite dėmesį į latekso, poliuretano ir viskoelastano čiužinių tankį. Didesnio tankio pagrindas- ilgaamžiškesnis ir patvaresnis. Vis tik dėl skirtingų technologijų bei medžiagų savybių gali skirtis ir čiužinių tankis. 40 kg/kub.m poliuretano čiužinys bus tik vidutiniškai patvarus, tuo tarpu lateksui toks tankis - net per mažas.

 

Vientisas čiužinys

Čiužinių branduoliai gaminami iš karpytos ar nekarpytos (ištisinės) medžiagos. Patvaresnis sprendimas vientisos medžiagos čiužinio branduolys, nes čiužiniai iš atskirų dalių gali būti sujungiami keliais, nelygių išmatavimų sluoksniais.

 

Čiužinio užvalkalo priežiūra

Kaip tinkamai prižiūrėti skirtingos sudėties čiužinius? Kokybiškas čiužinys dažniausiai turi garantiją, kurioje pateikiami priežiūros nurodymai, kiek dažnai ir kokiu būdu jį valyti. Vis tik priežiūros taisykles diktuoja ir tai, kokį užvalkalą naudosite. Dažniai jie skalbiami 60 °C. Rekomenduojama įsigyti mišrius, sintetikos ir medvilnės pluošto užvalkalus. Vilnos geriau vengti, nes ji po skalbimo susitraukia.

Palikite komentarą