Spyruokliniai čiužiniai ir komforto kompromisai

2022/10/25 0 Komentarai

Čiužiniai, su spyruoklėmis žinomi jau nuo seno. Šiandien naudojamos „Bonnel“ tipo spyruoklės iš plieno 

susiaurėja ties viduriu, o viena su kita jungiasi spiralėmis. Yra ir kitokio tipo spyruoklių - ištisinių bei mažesnio skersmens spyruoklyčių, kurios skirtingai nei „Bonnel“, nėra uždaros.

 

Ar spyruokliniai čiužiniai elastingi?

 

Lyginant su lateksiniais čiužiniais „Bonnel“ spyruokliniai čiužiniai mažiau elastingi. Tuo tarpu lengvųjų ir ištisinių spyruoklių čiužiniai žymiai elastingesnis. Jeigu atskiros spyruoklės siuvamos eilėmis specialiose kišenėse ir kabinamos arba klijuojamos čiužinio plokštumoje, toks pagrindas miegui tinkamesnis, o pats pagrindas - elastingesnis ir komfortabilesnis. Vis tik tokie čiužiniai su kišeninėmis spyruoklėmis ne visai tinka lovoms su grotelėmis. Jei norite susikurti aukščiausio lygio komfortą, rinkitės spyruoklinius čiužinius su daugybe kišenių. Tokie čiužiniai žymiai lankstesni, nes pačios spyruoklės yra išgaubtos.

 

Kompromisas

 

Kurie spyruokliniai čiužiniai geriausi? Kaip rasti kompromisą? Jeigu ieškot kišeninių spyruoklių čiužinių su geresne pasisukimo apkrova, rinkitės tokius, kurie visiškai užpildyti spyruoklėmis kartu su putų poliuretano kamšalu.

 

Čiužinio sudėties alternatyvos

 

Spyruoklėms naudojamas ir kitoks kamšalas. Pigiausiuose čiužiniuose naudojamas veltinis, o plona vilna paviršiuje paminkština ir apsaugo nuo metalinių spyruoklių trynimosi. Brangesni spyruokliniai čiužiniai pagaminti iš putų poliuretano, ant kurio užvelkamas kitas audinys. Tokiuose čiužiniuose gali būti ir polisterio vilnos, medvilnės ar ašutų. Pačių užvalkalų sudėtį sudaro medvilnė, o kartais ir medvinės bei viskozės mišinys.

 

Kodėl verta rinktis?

 

·        Spyruokliniai čiužiniai pasižymi geru oro laidumu, jie nešyla, visa drėgmė susikaupusi čiužinyje greitai pasišalina. Tokie čiužiniai dėl nesikaupiančios drėgmės yra atsparūs pelėsiui.

·        Šiuolaikinėje čiužinių pramonėje net ir spyruokliniai čiužiniai skaidomi į tam tikras zonas, kad miego metu skirtingos kūno dalys tinkamai ir patogiai įdubtų. Tokie čiužiniai paprastai skaidomi į 5-7 zonas.

·        Lyginant paprastus, pigius spyruoklinius čiužinius su kišeniniais, pastarieji žymiai brangesni, bet ir ilgaamžiškesni.

·        Spyruoklinis čiužinys ganėtinai kietas, todėl ilgus metus išlaiko savo pradinę formą, dėl tvirtų metalinių konstrukcijų. Tos pačios metalinės konstrukcijos naudojamos ir lovos grotelių rėmo gamybai.

 

Kodėl abejojama?

 

·        Čiužiniai su paprasčiausiomis spyruoklėmis nėra elastingi, taigi ir jų įdubimo lygis problemiškesnis ties pečių ir dubens zona. Tokie čiužiniai nėra labai patogūs. Tuo tarpu aukštesnės kokybės kišeninių spyruoklių čiužiniai nesudaro tokių nepatogumų, nes geresnis jų taškinis elastingumas.

·        Spyruokliniai čiužiniai nėra pritaikyti visiškai lygiam pagrindui, jie tinkami lovoms su atlošiamu rėmu.

·        Laikui bėgant prastesnės spyruoklės suspaudžia čiužinio kamšalą, dėl to sumažėja ir miegojimo komfortas.

 

Palikite komentarą