Dvigulės lovos - komfortas dviems

2022/10/24 0 Komentarai

Net trečdalį savo gyvenimo žmogus pramiega, todėl ne veltui projektuojant miegamąjį ypatingą dėmesį reikia skirti lovos pasirinkimui. Renkantis lovą pirmiausia reikia įvertinti kambario, kuriame lova stovės, erdvę ir išplanavimą, o taip pat žmogaus miego įpročius.

 

Populiariausios yra dvigulės lovos nepriklausomai nuo to, ar lovoje miega vienas, ar du žmonės. Nuo to galbūt daugiau priklauso šio baldo dydžio pasirinkimas - tai bus standartinis 160x200 cm ar mažesnis 140x200 cm variantas. Galimas ir karališko dvigulės lovos dydžio pasirinkimas - 180x200 cm, tačiau, nors tai yra viešbučių nuo trijų žvaigždučių rekomendacija, lovos dydį reikia rinktis pagal kambario erdvę - pastačius lovą turi likti pakankamai vietos laisvai judėti kambaryje ir išlipti iš lovos. Sakoma, kad lova yra tinkamo dydžio, kai atsigulus ant nugaros ir po galva susidėjus per alkūnes sulenktas rankas, rankos neišsikiša už lovos krašto. Taigi dažniausiai 160x200 cm lovos dydis yra visiškai optimalus dviems žmonėms komfortiškai ilsėtis, o kainuoja net iki 20 % mažiau nei karališko dydžio dvigulė lova.

 

Išsirinkus dvigulės lovos dydį reikia atkreipti dėmesį į dvi svarbiausias lovos sudedamąsias dalis - groteles ir čiužinį. Grotelėms dažnai skiriama per mažai dėmesio, tačiau tai vienas iš čiužinio ilgaamžiškumo rodiklių - jos užtikrina čiužinio ventiliaciją, drėgmės išgarinimą, taip pat patogią viso kūno, apatinės nugaros dalies ir juosmens padėtį miego metu. Labai svarbu pasirinkti kokybiškas įleidžiamas groteles su geru mechanizmu, dažniausiai medines. Nors populiariausias variantas yra dvigulės lovos rėmas + čiužinys, tačiau galimas ir dvigulės lovos su čiužiniu pasirinkimas - šis variantas pigesnis, tačiau reikia turėti omenyje, kad čiužiniui susidėvėjus jo nebus galima taip lengvai pakeisti, taip pat pasunkėja tokios lovos priežiūra ir valymas.

 

Dvigulės lovos yra skirtos miegoti dviems žmonėms, todėl normalu, kad kartais rasti vieningą sutarimą dėl čiužinio kietumo yra sunku, nes kiekvienas turi asmeninius poreikius. Moterys dažnai nori minkštesnio, o vyrai - kietesnio čiužinio, skiriasi jų svoriai ir ūgiai, todėl skiriasi ir atramos vietos. Išeitis tokiais atvejais yra skirtingo kietumo pusių čiužinys. Jis yra vientisas, nėra jokių tarpų viduryje, tačiau skiriasi jo kietumas, kurį kiekviena poros pusė gali pasirinkti individualiai.

 

Žmonės dėl vietos taupymo ir neturėjimo, kur laikyti daiktus, dažnai apsvarsto dvigulės lovos su patalynės dėže pasirinkimą. Šiandien yra galimybė įsigyti dvigulę miegamojo lovą su tokio dydžio patalynės dėže, kurioje galima sutalpinti net vidutinio dydžio kelioninį lagaminą per jo aukštį, todėl dėžėje galite laikyti retai naudojamą patalynę, kito sezono drabužius ir kitus daiktus, kurių dažnai prikaupiame per daug.

 

Taigi rinkdamiesi dvigulę lovą turite atkreipti dėmesį į miegamojo erdvę ir išplanavimą, o taip pat į žmogaus miego įpročius, o skirtingus moters ir vyro kietumo poreikius gali išspręsti specialus čiužinys su skirtingo kietumo zonomis.

Palikite komentarą