Kuo pasižymi skirtingi patalynės audiniai?

2022/10/24 0 Komentarai

Patalynė daro didelę įtaką miego kokybei: ramybės metu ji ne tik leidžia jaustis patogiai, bet ir padeda išvengti įvairių alergijų, odos dirginimo, intensyvaus prakaitavimo. Audiniai patalynei - svarbus kokybiško poilsio ir sveikatos garantas, todėl pravartu apžvelgti jų savybes.

 

Medvilnė  

 

Vienas populiariausių ir geriausiai vertinamų audinių yra medvilnė. Ji puikiai sugeria drėgmę, prisitaiko prie temperatūros (esant šaltesniam vidaus klimatui atsigulus į lovą medžiaga sušyla greičiau ir atvirkščiai). Medvilninis audinys yra itin minkštas, o laikui bėgant jis dar labiau minkštėja, taip suteikdamas vis didesnį komfortą. Medvilniniai patalynės užvalkalai lengvai prižiūrimi: įvairios dėmės iš jų išsiskalbia gana lengvai, juos galima skalbti ypač aukštoje temperatūroje, o tai lemia ilgą patalynės tarnavimo laiką. Galiausiai, šis audinys - natūralus, todėl oda, liečianti medvilninius užvalkalus, nedirginama. Medvilnės trūkumais būtų galima įvardinti tik brangesnę kainą, lyginant ją su poliesteriu. Be to, medžiaga yra linkusi greitai glamžytis.  

 

Satinas 

 

Paprastai tariant, Satino patalynė yra tas pats medvilninis audinys, tik dar minkštesnis. Ypatingas audimo metodas užtikrina ne tik prabangią užvalkalų išvaizdą, bet ir jų švelnumą. Negana to, kad satiną malonu lieti, jis dar pasižymi ir ypatingu tvarumu: ši medžiaga ilgalaikė ir gali būti dažnai skalbiama. Net po kelių metų gerosios satino patalynės savybės išliks. Žvelgiant iš kitos pusės, medžiaga - labai slidi, ypač, jei dėvima šilko ar satino pižama. Savo sudėtimi medžiaga panaši į šilką, todėl gali sukelti gausesnį prakaitavimą miego metu.  

 

Poliesteris  

 

Poliesterio audiniai patalynei pasižymi ilgaamžiškumu ir tvirtumu. Audinys gaminamas iš polimerų, 

todėl medžiaga išlaiko savo formą ir yra atspari glamžymuisi. Dėl šių savybių poliesterį dažnai galime

sutikti ekonominės klasės viešbučiuose, kur svarbiau medžiagos tvirtumas, bet ne ypatingas komfortas. Beje, bet šis audinys sunkiai atlaiko vidutinę ir aukštą skalbimo temperatūrą, taigi, skirtingai nei medvilnė, gali susitraukti arba tapti šiurkštesnis. Visgi, poliesteris yra gana pigus pasirinkimas.  

 

Šilkas  

 

Vienas prabangiausių pasirinkimų yra šilkas. Todėl patalynės užvalkalai, pagaminti iš šio audinio, atrodo itin puošniai ir elegantiškai. Tai - brangi medžiaga, todėl ir patalynės komplektas gali atsieiti nemažai. Nepaisant to, šilkas yra antialerginis audinys, todėl tinka įvairiomis alergijomis sergantiems žmonėms. Jis puikiai prisitaiko prie kūno temperatūros - prireikus greit sušyla, arba vėsina. 

Patalynė paprastai pasirenkama pagal asmeninius norus ir galimybes, atsižvelgiant į kūno poreikius, kainą ir norimą dizainą. Svarbiausia, kad pasirinktas variantas pateisintų kainos ir kokybės santykį bei leistų gerai išsimiegoti.

Palikite komentarą