Miegamasis: lova pagal interjerą ar atvirkščiai?

2022/10/23 0 Komentarai

Interjero kūrimas – bene svarbiausias namų įrengimo arba remonto etapas, kurį vieni atlieka patys, o kiti – į pagalbą pasitelkia interjero dizainerius. 

Bet kuriuo atveju, interjeras privalo patenkinti visus šeimos narių poreikius, nes nuo interjero, iš dalies, priklauso mūsų gyvenimo kokybė.

 

Kuriant namų interjerą, būsto erdvės yra padalinamos į tam tikras zonas – poilsio, darbo, valgymo ir pan. Kiekviena iš jų – savaip svarbi. Tačiau mes norime daugiausia dėmesio skirti poilsio zonos interjerui.

 

Svarbiausias poilsio zonos elementas, neabejotinai, yra miegamojo lova. Jų pasirinkimas šiandien – itin platus, todėl daugeliui iškyla klausimas, ar miegamojo lovą reikia derinti prie miegamojo ir kitų namų erdvių interjero, ar, pirmiausia, išsirinkti visus poreikius patenkinančią miegamojo lovą ir tada galvoti apie kitas miegamojo interjero detales – sienas, paveikslus, spinteles prie lovos, tekstilę – užuolaidas, lovos užtiesalus, pagalvėles, kilimėlius ir pan.

 

Kuriant miegamojo interjerą yra du keliai: arba kurti interjerą, kuriame lova „įsipaišo“ į bendrą stilistiką, arba lova gali tapti kambario akcentu. Tačiau tokiu atveju, vis tiek reikia ieškoti bent vieno nežymaus bendro akcento – formos, tekstūros, derinti miegamojo tekstilę arba paveikslą lovos galvūgalyje. Dar vienas variantas – visų mėgstamą interjero detalę – kitokios tekstūros, spalvos, dažniausiai, tapetuotą sieną, derinti su miegamojo lova arba atskiromis detalėmis.

 

Interjero dizaineriai vieningai teigia, kad šiais metais, kuriant miegamojo interjerą, svarbiausiu ir didžiausią svorį dizaine turinčiu elementu išlieka miegamojo lovos galvūgalis: aukštas, tvirtas ir parodantis, kad lova yra kokybiška ir ilgaamžė. Populiariausių pozicijų neapleidžia odiniai lovų rėmai ir galvūgaliai, kurie tampa miegamojo vinimi, ir visų pamėgtas tekstile aptrauktos miegamojo lovos variantas. Tekstilė turi svarbiausią savo privalumą – galimybę susikurti miegamojo lovą, kuri atitiktų visus interjero poreikius ir iš kurios nesinorėtų rytais atsikelti.

 

Taigi, sunku atsakyti, ar lovą reikia derinti prie miegamojo interjero, ar interjerą prie miegamojo lovos, nes kiekvienas renkasi, ar lova taps interjero epicentru, ar ji bus „įsipaišiusi“ į visą interjerą. Bet kuriuo atveju, bent mažiausi akcentai turi išlaikyti harmoniją.

Palikite komentarą