Vaikiškos lovos pasirinkimas - kokie kriterijai yra svarbūs?

2022/10/24 0 Komentarai

Saldus ir kokybiškas vaikų miegas yra vienas iš didžiausių tėvų norų ir viena iš sudėtingiausiai sprendžiamų dilemų, kadangi parinkta vaiko lova turi tam daug įtakos.


Pirmiausia renkantis lovą vaikui turite apsispręsti ar Jūs ieškote lovos, kuri būtų mažyliui tinkama dabar ar tarnautų ir ilgesnį laiką bei po kiek laiko taptų jaunuolio lova. Lovos dydis priklauso nuo kiekvieno žmogaus prioritetų, tačiau jei siekiate sutaupyti - rekomenduojame rinktis lovas, kurios tarnautų ne vienerius metus. Atminkite, jog vaikui pradėjus lankyti mokyklą jis gali miegoti reguliaraus dydžio lovoje. Dėl šios priežasties jei Jūsų mažyliui jau greit teks žingsniuoti į mokyklą, galbūt, būtų pravartu svarstyti apie klasikinio dydžio lovą, kuriai užtektų laikas nuo laiko atnaujinti čiužinį.


Egzistuoja trys vaikiškų lovų dydžiai: mažylio lova, skirta nuo 1-erių iki 4 - erių metų amžiaus; šiek tiek didesnė 4 -erių - 6 - erių metų vaiko lova; ir lova nuo 6 - erių iki 18 - ikos metų. Akivaizdu, kad trečia lovos kategorija yra geriausias variantas tiems, kurie žvelgia į ilgalaikę perspektyvą ir ieško ne tik vaiko, bet ir jaunuolio lovos.


Jei apsisprendėte dėl lovos dydžio, ne mažiau svarbu žinoti, kokio tipo lova tinkama Jūsų vaikui. Dviaukštės lovos vaikams yra viena iš alternatyvų, jei taupote vietą vaikų kambaryje ir Jums reikalingos dvi vietos miegui. Nepaisant to, kad tai puiki interjero detalė - perkant tokio tipo lovą, turite būti tikri, kad Jūsų atžalos nebijos miegoti dviem aukštais sustatytoje lovoje. Dar daugiau, turite įvertinti jų saugumą, kad viršuje miegantis vaikas užsimiegojęs neiškristų. Todėl jei nusprendėte, kad Jums reikia dviaukštės lovos vaikams - įsitikinkite, kad yra papildomos neaukštos medinės grotelės, kurios apsaugotų mažylį.


Augant vaikui, taip pat labai svarbu, kad lovoje esantis čiužinys atitiktų augančio organizmo poreikius. Dėl šios priežasties, renkantis lovą reikėtų dėmesį sukoncentruoti į čiužinio dydį (kuris taikomas prie lovos rėmų), spyruokles bei medžiagiškumą. Daugelis sintetinių čiužinių sudėtyje turi cheminių priemaišų, todėl gali sukelti įvairias alergijas ir odos sudirgimus. Tam kad to išvengti - rinkitės čiužinį iš natūralių medžiagų, kaip organinė medvilnė ar vilna. Taip pat tai gali būti bambuko ar  šilko audiniai. Jaunuolio lovos patogumas yra vienas iš veiksnių skatinančių vaiką noriai eiti miegoti, todėl prieš pirkdami lovą atkreipkite dėmesį į čiužinio spyruoklių kiekį. Šis čiužinio elementas veikia tarsi amortizatorius kūnui, o vaikui augant reikalinga vis didesnė atrama, todėl rinkdamiesi žvelkite į ateitį ir netaupykite ant vieno svarbiausių kūno elementų  - sveiko ir tiesaus vaikų stuburo.


Išsirinkite geriausią lovą savo vaikui, kuri taptų ne tik mėgstamiausia poilsio vieta, bet ir leistų kūnui tinkamai pasiskirstyti svorį miegant.

Palikite komentarą