Antčiužinis - lietuvių mėgstamas čiužinio priedas

2022/10/24 0 Komentarai

Šiandien daugelis žmonių yra susipažinę su čiužinių savybėmis, gamybos medžiagomis ir privalumais. Visi supranta, kad investicija į aukštos kokybės čiužinį turi tiesioginę sąsają su jų savijauta tiek trumpalaikėje, tiek ir ilgalaikėje perspektyvoje. Visgi, geram miegui svarbus ne tik čiužinys. Itin gerai pailsėti miegant galima ant lovos papildomai užtiesus ir antčiužinį. Tiesa, nors nemaža dalis pirkėjų nežino, kam naudojami ir kam skirti antčiužiniai, vis daugiau jų ryžtasi pabandyti šį čiužinio priedą ir jo teikiamus privalumus.

 

Antčiužinys - kas tai?   Žymiai plonesnis ir lengvesnis čiužinukas, dedamas ant įprasto čiužinio viršaus, vadinamas antčiužinuku. Jie, kaip ir tradiciniai čiužiniai, gaminami įvairių išmatavimų - tiek viengulėms, tiek ir dvigulėms lovoms. Esant poreikiui, galima pagaminti ir nestandartinių išmatavimų prekę. Antčiužiniai atlieka tris pagrindines funkcijas. Pirma, jie suteikia didesnį komfortą, kitaip tariant, užkerta kelią išgulėti pavienes čiužinio vietas. Antra, jie apsaugo apatinį čiužinį nuo galimų sutepimų (pavyzdžiui išsiliejus kavai) ir papildomų dulkių - atlieka higieninę funkciją. Trečia - jie užtikrina, kad jūsų čiužinys tarnaus žymiai ilgesnį laiką ir ne tik išlaikys pradinę formą, bet ir bus visapusiškai apsaugotas.   Iš ko gaminami antčiužiniai?   Šie čiužinio priedai gaminami iš įvairių medžiagų, todėl kiekvienas gali rasti individualius poreikius tenkinančią prekę. Antčiužinių gamyboje naudojama: viskoelastanas, poliuretanas, lateksas ir specialūs higienininiai užtiesalai, kurie yra itin ploni, tačiau maksimaliai išpildo visas antčiužinio funkcijas.  

 

Higieniniai užtiesalai - nepraleidžia vandens, sulaiko dulkes, yra antibakteriniai, todėl apsaugo ne tik čiužinį, bet ir jūsų ramų miegą. Jie pralaidūs orui, todėl miegodami nejausite jokio diskomforto. Tai - optimalus pasirinkimas, nes čiužinys apvelkamas iš abiejų pusių, o esant reikalui higieniniai užtiesalai

lengvai skalbiami.

 
Tuo tarpu viskoelastiniai antčiužiniai pasižymi reakcija į žmogaus kūno šilumą ir itin geru prisitaikymu prie žmogaus kūno formų. Tai leidžia raumenims pilnai atsipalaiduoti miego metu, todėl ryte atsikeliate dar labiau pailsėję ir žvalūs. Jie pralaidūs orui. Paprastai viskoelastinių antčiužinių storis svyruoja nuo 4 iki 8 cm, o tai leidžia sukurti papildomą atramą stuburui. Antčiužinio užvalkalai taip pat gali būti skalbiami.
 
Poliuretano medžiaga pasižymi panašiomis savybėmis, kaip ir viskoelastinis antčiužinys. Iš HR putų gaminamas antčiužinys palaiko optimalią oro cirkuliaciją, išsilenkia pagal žmogaus poreikius, todėl sudaromos visos sąlygos žmogui pailsėti. Skirtumas tas, kad jie yra šiek tiek plonesni: jų storis svyruoja nuo 2 iki 5 cm.
 
Latekso ančiužiniai yra gaminami iš itin minkšto latekso. Pagrindinė jų skiriamoji savybė - lateksas neleidžia kauptis ir atsirasti dulkių erkutėms. Todėl, jei turite alergijų, geriausia rinktis šį variantą. Paprastai lateksinis antčiužinys būna 5 cm storio.

 

Atraskite antčiužinio teikiamus privalumus ir išsirinkite jūsų poreikius geriausiai išpildantį antčiužinį. Nuo šiol mėgaukitės nepertraukiamu ir saldžiu miegu kiekvieną naktį!

Palikite komentarą