Lovos grotelės – čiužinio ilgaamžiškumo garantija

2022/10/20 1 Komentarai

Visi suprantame miego reikšmę ir žinome, kaip svarbu užtikrinti kokybišką miego aplinką, tačiau dažniausiai kalbėdami apie ją, omenyje 

turime tik kokybišką miegamojo lovą. Tačiau ar susimąstome apie atskirų miegamojo lovos elementų kokybę? Taip, kalbame apie čiužinių kokybę, apie lovos tvirtumą ir medžiagas, iš kurių yra pagaminta. Bet neretai pamirštame, kokios svarbios yra miegamojo lovos grotelės.

 

Kokią reikšmę turi grotelės?

 

Kokybiškas miegamojo lovos pagrindas yra ypatingai svarbus siekiant užtikrinti atramą kūnui, išlaikyti čiužinio higieniškumą ir prailginti jo ilgaamžiškumą. Lovos pagrindas gali būti ištisinis, t. y., iš plokštės arba gali būti naudojamos grotelės. Pastarasis variantas – ergonomiškesnis ir kokybiškesnis.

Lovos grotelės už lovą su vientisu dugnu yra pranašesnės, nes leidžia čiužiniui kvėpuoti, netrukdo oro cirkuliacijos ir ventiliacijos, leidžia išgarinti drėgmę, todėl užtikrina aukštesnį higienos lygį, kas aktualu visiems, bet ypač alergijos dulkių erkutėms kamuojamiems žmonėms.

 

Kokias groteles rinktis?

 

Tinkamai parinktos kokybiškos miegamojo lovos grotelės čiužinio ilgaamžiškumą gali prailginti net 30 proc., todėl svarbu jų pasirinkimui skirti pakankamai laiko.

Dažniausiai yra pasirenkamos medinės grotelės, nes dėl medžiagos natūralumo jos garantuoja geriausią čiužinio ventiliaciją ir yra pigesnės nei grotelės, pagamintos iš specialių plastiko modulių. Tačiau medinės grotelės greičiau praranda savo savybes ir jas reikia dažniau keisti. Plastikinės grotelės yra ilgaamžiškesnės ir leidžia čiužiniui geriau prisitaikyti prie kūno formų.

 

Renkantis groteles svarbiausia atsižvelgti į tarpus tarp grotelių lentjuosčių ir kitas savybes. Nereikėtų rinktis grotelių, kurių tarpai tarp lentjuosčių yra didesni nei 3–4 cm, nes esant didesniems tarpams, čiužinys gali deformuotis. Bet tarpai neturėtų būti ir žymiai mažesni, nes tada bus sunku cirkuliuoti orui.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, ar grotelių juostelės nėra nelygios, kad nebūtų pažeistas čiužinio užvalkalas, ar grotelės nėra per minkštos ir atsigulus neišlinksta į priešingą pusę, nes, vėlgi, čiužinys deformuosis. Grotelės atsigulus ant čiužinio turi būti išlinkusios į viršų arba tiesios.

 

Galiausiai, šiandien galima rinktis reguliuojamas arba nereguliuojamas groteles. Reguliuojamos – tai grotelės, kurias galima pritaikyti konkrečiai sau: galima pasikelti arba nuleisti galvos ir kojų zonas, todėl tai itin patogus pasirinkimas daug laiko lovoje praleidžiantiems vyresniojo amžiaus žmonėms ir ligoniams. Grotelių valdymas gali būti mechaninis arba automatinis, t. y., su specialiu distanciniu pulteliu.

 

Taigi, jei kuriate miego aplinką ir galvojate, į kokius elementus reikia atkreipti dėmesį, nepamirškite miegamojo lovos grotelių, kurios užtikrina kūno atramą ir čiužinio ilgaamžiškumą bei padeda palaikyti aukštą higienos lygį miegant.

1 Komentarai

Rolandas:
2023/07/02, 09:32:16
Atsakyti

Kas kiek laiko reikėtų keisti groteles ?

Palikite komentarą