Kada laikas keisti čiužinį?

2022/10/24 0 Komentarai

Nustatyta, kad miegui skiriame daugiau nei trečdalį viso savo gyvenimo. Todėl jo kokybė ir patogumas yra labai svarbūs. Miegodamas ant nepatogaus, kūno svoriui nepritaikyto čiužinio, žmogus atsikelia dar labiau pavargęs, o tai nėra gerai. Žinoma, nėra nieko amžino, todėl net ir geriausi čiužiniai (kaina ne visada tai sąlygoja) ilgainiui susidėvi. Tad, kaip žinoti, kad atėjo laikas tarti sudie susidėvėjusiam miego palydovui?

 

·    Čiužinys senesnis nei 7 - 8 metai. Tai yra vienas iš rodiklių, bylojančių, kad atėjo laikas keisti čiužinį. Paprastai net patys kokybiškiausi čiužiniai turi savo galiojimo laiką. Žinoma, ant jų galima miegoti ir po 8 metų, tačiau tikėtina, jog miego kokybė suprastės, ant išgulėtų, nelygių vietų bus sunku užmigti. Be to, bėgant metams čiužinyje susikaupia nemažai dulkių, o tai neigiamai veikia sveikatą.

 

·    Atsikėlus jaučiami raumenų ar nugaros skausmai. Tai vienas iš ženklų, kad laikas naujam čiužiniui. Paprastai aukštos kokybės čiužiniai kaina tarsi patvirtina, kad jų tarnavimo laikas bus tikrai ilgas. Deja, beveik 10 metų dar nereiškia viso gyvenimo, tad po kurio laiko net ir geriausi čiužiniai išsiguli, nebesuteikia kūnui reikiamos atramos. Skausmai, kurie juntami nugaros, kaklo srityse, kai atsikeliate, po truputį gali stiprėti ar netgi sukelti rimtas sveikatos problemas.

 

·    Dažnai čiaudite, nors nesate peršalęs. Taip dažnai nutinka, kai čiužinyje prisikaupia daug dulkių ir kitų alergenų. Siekiant ilgesnį laiką nuo to apsaugoti savo čiužinį, rekomenduojama naudoti apsaugines plėveles ar antčiužinius. Pastarieji sulaiko mažas daleles, neleidžia joms patekti į kvėpavimo takus miegant ar tiesiog gulint ant čiužinio. Pradėjus nuolat čiaudėti, reaguokite ir ieškokite naujo čiužinio.

 

·    Įkrentate į čiužinį kaip į hamaką. Tokie čiužiniai nėra tinkami ant jų gulėti. Jeigu atsigulus ant čiužinio iš karto susidaro įduba, ten kur gulite, nėra geri. Paprastai tai reiškia vieną: spyruoklės, čiužinio sluoksniai bei atramos susidėvėję, o per minkštas čiužinys gali pridaryti daugiau žalos, nei miegojimas ant kietų grindų.

 

·    Kitos lovos atrodo patogesnės. Ne paslaptis, kad miegoti ne savo lovoje dažnai yra ne taip smagu, atrodo, nieko nėra patogiau už savus patalus. Vis dėlto, jei kažkur išvykus tenka miegoti ne savo lovoje ir jis atrodo patogesnis, nei turimas namie: tai akivaizdus įrodymas, kad Jūsų turimas čiužinys jau paseno ir nebeatitinka gero poilsio standartų.  

 

Pasinaudokite šiomis įžvalgomis ir pagerinkite savo miegą su nauju čiužiniu!

Palikite komentarą