Geras čiužinys padeda išvengti nugaros skausmų

2022/10/25 0 Komentarai

Idealiausias miego pozos scenarijus toks: dubuo ir pečiai minkštai įkrenta į patalus, o stuburas tvirtai ir patogiai atsiremia į elastingą čiužinį.  Kodėl būtent tokia poza svarbi mūsų organizmui? Pasirodo, kad maistinė medžiagų apykaita tarp raiščių vyksta tik miegant ant pakankamai elastingo čiužinio, tokio kuris idealiai atitinka mūsų kūno kontūrus.

 

Bent devyni iš dešimties žmonių Vokietijoje kenčia nugaros skausmus, panaši situacija ir Lietuvoje. Jei galvojat, kad tik dėl fizinio darbo ar įgimtų ligų kenčiant šiuos skausmus, pamirštat vieną svarbų faktorių, galbūt jūs miegat netaisyklingoje pozoje ant neelastingo čiužinio? Žinoma nepamirškit ir nuolatinio sėdimo darbo, judėjimo trūkumo, viršsvorio ir streso. Kaip sumažinti nugaros skausmus? Medikamentai nėra vienintelė išeitis, pagalba jūsų laikysenai-tai elastingas, prie kūno kontūrų prisitaikantis čiužinys.

 

Nuo ko pradėti čiužinio paieškas?

 

Pati pradžia, tai esminės stuburo užduoties suvokimas. Stuburas paremia kūną, bet tuo pačiu jis lankstosi ir padeda judėti. Būtent dėl tarpslankstelinių diskų mes galime lankstytis, vaikščioti bei išvengti smūgių.

 

Stovimas darbas vargina mus ir sustiprina stuburo diskų susispaudimą. Tam, kad galėtume lengviau nešti gyvenimo naštą ant pečių, mums reikia poilsio. Būtent elastingas čiužinys padeda atsipalaiduoti. Naktį stuburo diskai ir raiščiai regeneruojasi (jie sugeria „sultinį“ tarsi kempinė ir išsitempia iki pradinio ilgio). Tačiau tai įmanoma tik tinkamai ilsintis ir atitinkamai apkraunant natūralius kūno kontūrus. Pečių ir dubens sritims itin svarbus atitikimo momentas. Būtent pečių ir dubens zonos gali patirti išnirimą, patempimą ar įsitempimą.

 

Taigi esminė jūsų naujo čiūžinio užduotis- kuo patogiau atremti ir paremti jūsų kūno kontūrus, kad ir kokioj pozoj miegotumėte.

Palikite komentarą